---

Eşti aici

An curent

Arhiva

Miercuri, 6 aprilie 2022, a fost desemnat câștigătorul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect “Pod nou de la Cosmesti, peste Siret, pe DN24, km 7+620” (inclusiv varianta de drum nou de aproximativ 5,6 km)”.

Ofertantul desemnat câștigător este Asocierea SC SA&PE CONSTRUCT SRL - SC TEHNOSTRADE SRL, cu preţul de 146.498.575,53 lei fără TVA.

Durata contractului de Proiectare și Execuție este de 24 luni, iar perioada de garanție a lucrărilor va fi 120 de luni.

Actualul pod peste râul Siret la Cosmești (Jud. Galati), a fost construit în perioada 1921-1924. Investiția constă în realizarea unui pod rutier nou peste râul Siret și a unui pasaj peste Calea Ferată pe un traseu diferit decât cel actual amplasat pe DN 24, Tișița - Tecuci - Bârlad - Vaslui - Crasna - Iași, în comuna Cosmești, județul Galați, fiind o variantă de ocolire a localității Cosmești in lungime de aproximativ 5,6 km.

După darea în circulație a podului nou partea carosabilă a podului existent va fi dezafectată, acesta urmând să rămână funcțional doar pentru Calea Ferată.

De asemenea, acest proiect prevede amenajarea unui pasaj peste calea ferată Mărășești – Tecuci și construcția a 5,6 km de drum nou cu o viteză de proiectare de 80 km/h.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă în cel mai scurt timp, după îndeplinirea formalităților legale privind elaborarea și avizarea contractului.