---

Eşti aici

An curent

Arhiva

Comunicat de presa

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a semnat contractul de servicii privind Strategia de dezvoltare a Sistemelor de Transport Inteligente şi Planul Naţional de Acţiune STI pentru Reţeaua Naţională de Drumuri din România pentru perioada 2014 – 2020.

Obiectivele contractului sunt următoarele:

• Definirea Sistemelor de Transport Inteligente pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România și legăturile cu zonele metropolitane importante și alte moduri de transport.

• Stabilirea cerințelor, opțiunilor și priorităților pentru dezvoltatea Sistemelor Inteligente de Transport pentru perioada 2014 – 2020 cât și pe termen lung;

• Elaborarea Planului de Acțiune ITS și dezvoltarea în detaliu a recomandărilor pentru instituirea unui cadru de implementare, monitorizare/intreținere a Sistemelor de Transport Inteligente.

Contractul a fost atribuit prin procedura de licitație deschisă Asocierii Ernst & Young SRL - UAB Ernst & Young Baltic., are o durată de 6 luni și o valoare de 563.700 lei fără TVA, finanțarea fiind în proporție de 75% din Fonduri Europene și 25% de la Guvernul României.

Crearea Strategiei de dezvoltare a Sistemelor de Transport Inteligente şi Planul Naţional de Acţiune STI pentru Reţeaua Naţională de Drumuri din România pentru perioada 2014 – 2020 este primul pas în implementarea Directivei 2010/40/UE și a regulamentelor delegate 885/2013 și 886/2013.

Strategia de dezvoltare a Sistemelor de Transport Inteligente va determina realizarea unui transport rutier mai fluid, mai accesibil și mai sigur. În mod special, prin noile tehnologii informatice care vor fi accesate în cadrul acestui program, se vor asigura condiții mai bune în ceea ce privește siguranța circulației.

 

 

 

CNADNR SA