---

You are here

An curent

Arhiva

Comunicat de presa

Circulaţia rutieră pe drumul judeţean care face legătura între comuna Brănişca şi Deva a fost întreruptă din cauză unei aluncări de taluz, în fapt o ravenare a drumului acces spre autostrada Lugoj - Deva Lot IV din cauza ploilor torențiale.

Menționam faptul că drumul județean nu are legătură cu corpul autostrăzii, acesta fiind întreținut periodic de către Antreprenor, care are responsabilitatea, conform contractului de lucrări semnat cu Beneficiarul, de menținerea în bune condiții a drumului de acces.

Având în vedere situația existentă și anume blocajul creat pe drumul de acces spre autostradă, CNADNR a solicitat Antreprenorului identificarea unei soluții în vederea remedierii problemelor.

De asemenea, precizăm că afirmația Primarului Comunei Brănișca cu privire la faptul ca "Au plecat in octombrie și am inteles ca revin pe santier abia de la 1 martie incolo[...]" este tendențioasă și lipsită de adevar. Astfel, menționăm că lucrările pentru sectiunea C + D km 88+016 - km 99+500 au fost sistate de ISC, insa Antreprenorul nu a plecat de pe șantier, executând în continuare lucrarile pentru care există autorizație de construire.

CNADNR SA  a făcut plângere penală împotriva Primariei Brănșica în momentul în care a fost identificat un cimitir neautorizat situat pe amplasamentul Autostrazii Lugoj - Deva Lot 4, din cauza încadrării eronate de către Autoritățile locale a terenului,  la categoria de folosința "pasune"

În perioada de executie a autostrazii din cauza specificului traseului in zona, pot aparea evenimente care sa afecteze confortul riveranilor, insa acestea sunt in evidenta Antreprenorului fiind sistematic si imediat corectate.

Pe perioada sarbatorilor de iarna, din cauza conditiilor climaterice care nu permit realizarea de lucrari, Antreprenorul si-a sistat activitatea. Informam ca Antreprenorul isi va relua activitatea pe santier incepand cu data de 18.01.2016 pentru asigurarea continuității.

CNADNR SA