---

You are here

An curent

Arhiva

Comunicat de presa

În data de 23.02.2015, în jurul orei 08:30, pe sectorul DN 15 cuprins între localităţile Reghin şi Topliţa, traficul rutier a fost întrerupt ca urmare a căderilor masive de stâncă şi aluviuni, pe suprafaţa carosabilă, în zona poziţiei kilometrice 158+900, aflată pe raza comunei Neagra din jud. Mureş.

Ca urmare a măsurilor de degajare a suprafeţei carosabile întreprinse de către lucrătorii din cadrul Secţiei de Drumuri Naţionale Tg. Mureş, începând cu ora 09:45 traficul rutier a fost reluat alternativ, pe un singur sens de deplasare, fiind în curs de desfăşurare măsurile pentru degajarea de aluviuni si bucăţi de stâncă existente pe banda stângă a drumului naţional menţionat.

Precizăm de asemenea, că deschiderea circulaţiei pe ambele sensuri de deplasare va avea loc după intervenţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, pentru înlăturarea prin detonare a unei stânci cu dimensiuni aproximative în plan de 6 x 10 metri.

În vederea asigurării condiţiilor de securitate pentru participanţii la trafic, până la finalizarea măsurilor menţionate, va fi restricţionată circulaţia autovehiculelor agabaritice, fiind recomandată utilizarea următoarelor rute ocolitoare:

 ➢ Reghin - DN 15A Sărăţel - DN 17 Vatra Dornei - DN 17B Poiana Largului;

 ➢ Reghin - DN 15 Tg. Mureş - DN 13 Bălăuşeri - DN 13A Praid - DN 13B Gheogheni - DN 12 Topliţa - DN 15 Borsec, Poiana Largului.

Precizăm că, în acord cu reglementările în vigoare, respectiv Legea 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările ulterioare, conducătorii auto au obligaţia de a respecta restricţiile instituite şi semnalizarea rutieră temporară, precum şi indicaţiile agenţilor de poliţie aflaţi la locul desfăşurării evenimentului.

 

CNADNR SA