---

You are here

An curent

Arhiva

Comunicat de presa

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA informează că astăzi, 05.01.2015, în jurul orei 10.00,  pe Autostrada București – Pitești, km 47+800, în zona localității giurgiuvene Vânătorii Mici s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule (un autoturism și un autotren), fapt ce a dus la întreruperea circulației pe sensul de mers Pitești – București.

În acest moment traficul a fost deschis circulației în condiții normale de iarnă.

Având în vedere faptul ca circulația se desfășoară în condiții de iarnă, pentru asigurarea siguranței circulației,  Directorul General al CNADNR, Cătălin Homor, a dispus efectuarea unei cercetări pentru a se stabili cauzele producerii acestui accident.

“În urma blocajului produs astăzi am dispus să se acționeze rapid și eficient pentru reluarea traficului pe autostradă. Ieri am fost acolo și consideram că s-au înțeles măsurile urgente ce trebuiesc întreprinse în astfel de cazuri. Am solicitat o analiză internă ca să vedem dacă au fost respectate toate procedurile standard de intervenție. Dacă vor fi găsiți vinovați, se vor lua măsuri în consecință”, a declarat Cătălin Homor, Director General al CNADNR.

CNADNR SA recomandă tuturor participanţilor la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor şi să evite depăşirile acolo unde nu există suficient spaţiu şi suficientă vizibilitate pentru ca manevrele să fie executate în condiţii de maximă siguranţă.

Rugăm participanţii la trafic să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360. De asemenea, reamintim participanţilor la trafic că pot furniza şi obţine informaţii despre starea reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon mai sus menționate sau de pe pagina de web a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA, www.cnadnr.ro.

CNADNR SA