---

You are here

An curent

Arhiva

Comunicat de presa

 

În contextul ultimei vizite efectuate de directorul general Cătălin Homor, pe șantierele aferente drumului național DN 76, Deva - Oradea, km 0+000 - km 184+390, CNADNR SA face următoarele precizări:

➢ Sectorul de drum DN 76, Soimuș – Brad, km 0+000 – km 30+436 are un stadiu fizic de 56.71%. Problemele întâmpinate până în prezent au fost cele de proiectare, dar care în acest moment nu au un impact major asupra evoluției lucrărilor ce urmează a fi executate în perioada imediat următoare.

➢ DN 76 Lotul 2, Brad– Ionești, km 35+432 – km 55+425 are un stadiu fizic de 90%. pe acest sector de drum lucrările sunt executate conform graficului de lucrări.

➢ Lotul 3, Ionești – Vârfurile, km 55+425 – km 69+350. Contractul de execuție lucrări aferent acestui sector a fost reziliat în data de 24.09.2015. Stadiul fizic de execuție a lucrărilor la data rezilierii a fost de 29.76%. Din cauza investigațiilor suplimentare de natură tehnică, necesare actualizării Proiectului Tehnic elaborat în anul 2011, se estimează că finalizarea acestuia și a Documentației de atribuire va avea loc în cursul lunii septembrie 2016. În fapt, lansarea procedurii de licitație va avea loc în cursul lunii octombrie 2016. De asemenea, precizăm că semnarea contractului este estimată pentru luna februarie 2017, iar din luna martie a aceluiaș an să fie începute efectiv lucrările de execuție.

➢ Lotul 4, Vârfurile – Ştei, km 69+350 – km 102+660 are un stadiu fizic de 47,20%. Pe acest lot, în cadrul vizitei de lucru efectuate, s-a constatat o mobilizare complet nesatisfăcătoare. În acest sens a fost transmisă o Notificarea de Remediere, ce are ca termen de realizare data de 27 mai 2016. Nerespectarea de către Antreprenor a prevederilor acestei Notificări va conduce la rezilierea Contractului.

➢ Lotul 5, Ştei – Beiuş, km 102+660 – km 133+660 are un stadiu fizic de 51,19%. Slaba mobilizare în șantier a fost motivată de Constructor prin invocarea unui blocaj financiar cauzat de emiterea cu întârziere a Certificatelor de plată de către Inginer. În data de 09 mai 2016 a fost transmisă către Antreprenor Notificarea de Remediere cu termen de realizare în data de 16 mai 2016. Precizăm că Antreprenorul a solicitat o extindere a termenului prevăzut în Notificare pentru mobilizare, aceasta aflându-se în prezent în analiză la Inginer. În situația în care Antreprenorul nu se va mobiliza în termenele stabilite, Compania va demara procedura de rezilere a Contractului.

➢ Lotul 6, Beiuş – Oradea, km 133+660 - km 184+390- Contractul a fost reziliat în data de 25 mai 2015, avand un stadiu fizic la data rezilierii de 7.47%. Starea de degradare a drumului la momentul rezilierii contractului a impus ca CNADNR să ia măsuri în regim de urgență în vederea realizării unei suprafețe de rulare corespunzătoare și eliminării resticțiilor de circulație impuse de lucrările de reabilitare a trei poduri începute de Antreprenor și rămase nefinalizate. În paralel cu aceste lucrari deja executate, au fost realizate și studii suplimentare de natură tehnică, necesare actualizarii Proiectului Tehnic elaborat în cursul anului 2011. Acestea sunt estimate a fi finalizate în cursul lunii noiembrie 2016. Lansarea procedurii de licitație este estimată pentru luna decembrie 2016, iar semnarea contractului poate avea loc în luna martie2017.

"Cu ocazia controlului pe care l-am făcut pe DN 76, am văzut ceea ce știam din documente și mai ales din sesizările oamenilor și ale Autoritățiilor Locale, respectiv mari întârzieri în execuția proiectului de reabilitare a DN 76.

Finalizarea acestui proiect presupune măsuri concrete și rapide: compania noastră să monitorizeze cu atenție derularea activităților, iar Antreprenorii să se concentreze pe mobilizarea și derularea execuției lucrărilor, astfel încât să fie recuperat timpul pierdut până în prezent din varii motive.

Săptâmâna trecută a fost transmisă o Notificare pentru lipsa de mobilizare în șantier. Atât pentru lotul 5, cât și pentru loturile 1, Șoimuș - Brad și lotul 4, Vârfurile - Ștei, am solicitat Antreprenorilor o mobilizare rapidă și o desfășurare de forțe, astfel încât să putem finaliza acest proiect.

Fac public angajamentul celor trei Antreprenori ca în două saptămâni să-și concentreze activitatea și să demonstreze capacitatea de lucru în vederea respectării tuturor termenelor contractuale asumate.

Consider că în acest moment sunt create toate premisele pentru ca Antreprenorii să respecte toare prevederile contractuale", a declarat Cătălin Homor, Directorul General al CNADNR SA.

 

 

CNADNR