---

You are here

An curent

Arhiva

Comunicat de presa

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale anunță că ieri, 6.04.2016, a fost aprobată de către Guvernul României declanșarea procedurilor de expropriere, prin alocarea de fonduri, a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar care face parte din coridorul de expropriere al lucrării Autostrada Sebeș – Turda – Lot 3.

Guvernul a alocat suma de 1,126 milioane de lei, fonduri destinate despăgubirii proprietarilor ale căror imobile vor fi expropriate pe amplasamentul suplimentar al Autostrăzii Sebeș – Turda – Lot 3.

Este vorba despre 915 imobile situate pe raza localităților Aiud și Mirăslău din județul Alba, în suprafață totală de 289.407 mp.

Proiectul ”Autostrada Sebeș-Turda” prevede construirea autostrăzii pe teritoriul județelor Alba și Cluj, pe o lungime totală de 70 km.

De asemenea, a fost alocată suma de 8,934 milioane de lei pentru plata despăgubirilor proprietarilor ale căror imobile vor fi expropriate de pe amplasamentul suplimentar al Variantei de ocolire a municipiului Brașov, Tronson II - DN11 - DN 13. Este vorba despre 279 de imobile în suprafață totală de 97.285 mp de teren, respectiv construcții și împrejmuiri situate pe terenurile supuse exproprierii, situate pe raza localităților Sânpetru și Brașov din județul Brașov.

Tot ieri, 06.04.2016, CNADNR SA a semnat contractul "Proiectare și execuție pentru realizarea autostrăzii Brașov - Târgu Mureș – Cluj - Oradea, Sectiunea 2A: Ogra - Câmpia Turzii, Lotul 2, Iernut - Chețani, km 3+600 - km 21+500 ".

 

 

CNADNR SA