---

You are here

An curent

Arhiva

Comunicat de presa

Astăzi, 30.05.2016, începe execuția lucrărilor de montare a separatoarelor de sens pe DN 1. Primele lucrări de montare a parapetelor vor începe de la baza rampei podului de pe DN 1, în zona IKEA.

Lucrările vor fi executate după următorul program:

➢ Luni – Joi, între orele 10.00 – 17.00, pe ambele căi de circulație;

➢ Vineri între orele 10.00 – 14.00, pe calea 2, pe sensul Ploiești – București;

➢ Sâmbătă între orele 08.00 – 14.00, pe calea 2, pe sensul Ploiești – București

➢ Duminică între orele 08.00 – 14.00 pe calea 1, pe sensul București – Ploiești.

Precizăm că în zilele de sărbători legale nu vor fi executate lucrări, nefiind astfel instituite restricții de circulație.

Aceste lucrări de montare a parapetelor metalice și a celor din beton de tip ”New Jersey” se vor desfășura pe sectorul cuprins între Pasajul Inferior Băneasa, km 8+050 și km 12+868 situat la capătul rampei Otopeni a Pasajului superior peste Centura București. Acest parapete va separa sensurile de circulație și va împiedica trecerea autovehiculelor de pe o cale de circulație pe alta.

CNADNR face apel în continuare la șoferi să circule cu respectarea regulilor de circulație, mai ales cu viteza legală, pentru că montarea acestor parapete nu exclude producerea de accidente cauzate de viteza excesivă.

CNADNR, împreună cu Poliția Rutieră au stabilit ca toate aceste lucrări să se desfășoare în anumite intervale orare, când traficul este mai scăzut, astfel încât impactul lucrărilor asupra celor care tranzitează zona să fie cât mai mic.

Reamintim că în data de 22.04.2016, Compania Natională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. a semnat Acordul-cadru de furnizare având ca obiect “Achiziţia şi transportul parapetelor rigide prefabricate din beton" aferente drumurilor naţionale şi autostrăzilor din administrarea companiei.

Acordul-cadru semnat are o durată de 2 ani și are ca obiect furnizarea și montarea a unei lungimi de aproximativ 200 km de parapete, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat şi venituri proprii și va avea la baza contracte subsecvente anuale pentru toate Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri.

Precizăm că procedura de licitaţie aferentă acestui Acod cadru a fost iniţiată încă din anul 2014, dar din cauza unor contestaţii depuse la CNSC, procedura a fost anulată, fiind apoi reluată.

În primă fază s-a stabilit montarea parapetelor de beton pe lucrările de artă (pasaje), pe o lungime de aproximativ 800 ml, pornind de la următoarele poziţii kilometrice:

  • km 8+900
  • km 9+850
  • km 12+384.

După finalizarea amplasării parapetelor pe DN 1 între Băneasa şi Otopeni, procedura va fi continuată tot pe DN 1, pe o distanţă de aproximativ de 35 km, pe sectorul de drum cuprins între km 40 - km 94.

CNADNR solicită tuturor celor implicați în acest proiect să lucreze cât mai bine și rapid, astfel încât traficul să fie afectat cât mai puțin. De asemenea, rugăm conducătorii auto să manifeste înțelegere și să respecte semnalizările și restricțiile impuse pe perioada lucrărilor.

 

 

CNADNR SA