---

You are here

An curent

Arhiva

Comunicat de presa

Având în vedere avertizarea emisă de către ANM astăzi 04.01.2016 prin care se comunică  prezența precipitațiilor mixte ce favorizează formarea poleiului, CNADNR acţionează pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi cu utilaje de deszăpezire şi materiale antiderapante (sare, nisip, clorură de calciu și alte produse chimice cu efecte de degivrare), conform normelor în vigoare.

O altă măsură de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de fenomenele meteo menţionate mai sus, se referă la monitorizarea modului în care îşi desfăşoară activitatea firmele angajate de CNADNR SA pentru  întreţinerea pe timp de iarnă a reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi.

În acest context, CNADNR SA recomandă tuturor participanţilor la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor şi să evite depăşirile acolo unde nu există suficient spaţiu şi suficientă vizibilitate pentru ca manevrele să fie executate în condiţii de maximă siguranţă.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA informează că în perioada 03.01.2016, ora 17.30 – 04.01.2016, ora 5.30 s-a acționat pe toată rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România cu 870 utilaje și s-au răspândit 5926 tone material antiderapant, 5,6 tone clorură de calciu și 13 tone produs ecologic. Datorită acestui fapt, în această perioadă, nu au fost semnalate blocaje sau restricții de circulație datorate fenomenelor meteorologice.

Stocurile existente la acest moment sunt de 157.616 tone sare, 108.851 tone nisip, 849 tone motorină, 1090 tone clorură de calciu și 262 tone produs ecologic, asigurând intervenția pe timp de iarnă pentru două luni de zile.

Rugăm participanţii la trafic să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360. De asemenea, reamintim participanţilor la trafic că pot furniza şi obţine informaţii despre starea reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon mai sus menționate sau de pe pagina de web a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA, www.cnadnr.ro.

CNADNR SA